De werkdag van: Denise Plomp

Samen werken aan doorstroming containers

Ik ben toevallig in de haven terecht gekomen en heb daar geen moment spijt van. Het samen werken met klanten en leveranciers aan een goede doorstroming van containers. Daar krijg ik energie van. In mijn huidige baan werk ik met 2 andere collega’s aan de containerplanning voor schepen en trucks. QTerminals Kramer Rotterdam ligt centraal op de Maasvlakte tussen de grote containerterminals en wij hebben onze handen vol aan het uitwisselen van containers. Dit doen wij onder andere in opdracht van de grote rederijen.

Plannen van containers

Wanneer een lichtermaatschappij een afspraak bij QTerminals Kramer Rotterdam maakt dan is onze afdeling verantwoordelijk voor de kadeplanning. Op basis van de laad- en loslijst van het binnenvaartschip melden wij alle containers voor en maken de boeking gereed. We staan ook in nauw contact met de schippers. Zij bellen altijd een uur voor aankomst op en dan geven wij het kadenummer door waar ze kunnen aanmeren. Wij bespreken dit vervolgens met de buitendienst, zodat zij precies weten welke containers op welk moment geladen en gelost moeten worden.

 

Het onmogelijke mogelijk maken

Wat ik persoonlijk leuk vind is dat je echt een band opbouwt met de medewerkers van de lichtermaatschappijen. Het zijn hoofdzakelijk jonge mensen en met hen kan je ook dolletje maken. Het is een leuk wereldje waarin we amicaal met elkaar omgaan. Maar het meeste energie krijg ik van problemen oplossen. Zeg maar het onmogelijke mogelijk maken. Bij QTerminals Kramer Rotterdam gaat het om denken in oplossingen.

Bekijk het QTerminals Kramer Rotterdam gevoel van Denise

Bekijk andere verhalen
"Je wordt bij QTerminals Kramer Rotterdam goed ingewerkt, zodat je snel zelfstandig het werk kunt uitvoeren."

Snelle leerschool met leuke collega’s

Ik ben 2 jaar geleden begonnen aan de balie en wist toen nog net wat een container was. Je wordt bij QTerminals Kramer Rotterdam goed ingewerkt, zodat je snel zelfstandig het werk kunt uitvoeren. QTerminals Kramer Rotterdam is voor mij een gezellig bedrijf waar serieus wordt gewerkt. Kortom, hard werken en plezier maken. Met mijn directe collega’s spreek ik regelmatig af om een hapje te eten of te stappen. QTerminals Kramer Rotterdam is voor mij samenhorigheid; iedereen helpt elkaar en dat vind ik erg fijn.

Hier heb je het gevoel dat je erbij hoort. Iedereen laat elkaar in zijn waarde.

Deel mijn verhaal